Boek ons

Docenten

Maak kennis met de dansdocenten van Balance'th. Van klassiek ballet, tot moderne dans. Van peuterdans tot musicalschool.

 

Monique

 

Monique

Oprichtster en eigenaresse van Dans- en theaterschool Balance’th en Musicalschool Balance’th. Vanaf 12 jaar ben ik al professioneel met dansen bezig met de opleidingen Havo voor Muziek en Dans en Rotterdamse Dansacademie. (inmiddels Codarts). Daarna heb ik enkele jaren gedanst in de modern-jazz compagnie Djazzex.

Als bijverdienste ben ik op 18 jarige leeftijd begonnen met lesgeven. Na professioneel te hebben gedanst ben ik fulltime les gaan geven op verschillende locaties in Rotterdam en Schiedam en bij SSO in Oud-Beijerland. Nadat ik daar 13 jaar had lesgegeven ben ik, in goed overleg met SSO, gestart met Dans-theaterschool Balance’th op het Touwslagerspad. In 1998 begon ik daar met 110 leerlingen en binnen een paar jaar waren dit er al 300.

Nog altijd werk ik vol passie en haal erg veel energie uit mijn dansgroepen, Balance en de Balance girls en onze waanzinnige producties!
Laura

Laura

Hallo, mijn naam is Laura Bronscheer, eigenaresse van Dans- en theaterschool Balance’th en Musicalschool Balance’th. Sinds mijn twaalfde nam ik dansles bij Monique. Eerst alleen in jazzballet maar later ook in klassiek ballet en uiteindelijk ook bij de Balance groep.

Dansen werd meer dan een hobby nadat ik vanaf mijn 18de gevraagd werd om wat lessen over te nemen van Monique. Nadat ik op mijn 23ste mijn opleiding had afgerond werden dat vaste lessen en koos ik er ook voor om naast het lesgeven leidinggevende te worden op een kinderdagverblijf. Een iets andere tak van sport maar zeker handig toen ik in 2012 mede-eigenaar werd van Balance’th. Het aanleren van de danspassen en het overbrengen van het plezier van dans geeft mij zoveel voldoening dat ik nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn ‘werk’ ga.
Richelle

 

Richelle

Als dochter ‘van’ ben ik opgegroeid in Balance’th. Ik was in de mogelijkheid om alle lessen te volgen die ik leuk vond en dat deed ik volop. Al snel mocht ik af en toe met de lessen helpen.

Na mijn middelbare school ben ik een evenementenopleiding gaan doen. Toch was dat niet helemaal wat ik wilde. Toen aan mij werd gevraagd om tijdelijk wat lessen over te nemen was de beslissing snel gemaakt en ben ik de opleiding kinderdans gaan volgen.

Nu geef ik al een aantal jaren les in jazz, streetdance en acro dans. Acro dans heb ik zelf ontwikkeld en bij Balance’th mocht ik hiermee starten. Ik ben begonnen met 1 uur in de week en inmiddels zijn dit er 7 en staat er een wedstijdgroep onder mijn leiding welke al een aantal keer in de prijzen is gevallen.
Silke

Silke

Mijn naam is Silke en ik woon in Rotterdam. Ik geef al een aantal jaren verschillende dansstijlen bij Balance'th. Van balletles tot streetdance en van Burlesque tot hiphop. Nadat ik als klein meisje van 12 jaar ben begonnen op de dansacademie in Arnhem en Rotterdam, ben ik in 2012 afgestudeerd op het Albeda dans College in Rotterdam. Na ruim 3 jaar als danser in het werkveld gewerkt te hebben, heb ik besloten om een nieuwe opleiding te gaan doen als sociaal pedagogisch medewerker. Naast het lesgeven bij Balance'th, ben ik fulltime werkzaam als pedagogisch medewerker voor de justitiële jeugdinrichting.

Wat ik heb geleerd van mijn grote passie; thanks to dance I've stopped saying " I can't do that" and started saying.. i will be able to do that, just give me time to practice. Dansen is en blijft mijn grote passie en ik zal van elke les een feestje maken.
Mariette

 

Mariette

Hallo, mijn naam is Mariëtte Brand. Ik ben 46 jaar, moeder van Merijn, Hanna en Emiel. Ik werk al jaren als docent pedagogiek in het mbo. Sinds 2006 ben ik -met veel plezier- werkzaam bij Balance'th. Aanvankelijk verzorgende ik de lessen op dinsdag voor de peuters en kleuters maar sinds 2016 geef ik klassiek ballet aan de groep 6-8 jarigen op woensdagmiddag. Klassiek ballet is echt mijn passie (al sinds mijn 7e dans ik zelf-niet alleen klassiek, ook jazz en modern). Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken; om ze te stimuleren in hun dans en ze daarbij steeds nieuwe dingen te leren.
Anouk

Anouk

Ik ben Anouk van der Pligt. Vanaf jonge leeftijd heb ik altijd een grote passie voor sport gehad. Na jaren wedstrijdzwemmen en de sportopleiding te hebben afgerond vond ik het tijd voor iets anders, paaldansen! Bij paaldansen gebruik je je hele lichaam. Je krijgt meer kracht en ook je lenigheid verbeterd in korte tijd. Het leuke aan paaldansen vind ik dat je bij deze sport je eigen ik kwijt kan in de tricks, uitdagingen, style en choreografie.
Michel

 

Michel

Inge

 

Inge

Ik ben Inge van de Weert. Als kind ging ik graag naar ballet, daarna werd dat Jazzballet. Ook sport ik veel. Ik volg ook graag Salsa-les omdat ik dansen nog steeds erg leuk vind.

Ik ben, nadat ik zelf Zumba lessen volgde, zodanig met het virus besmet dat ik zelf instructeur wilde worden. Zumba is mijn levensmotto geworden. Ik geef graag Zumba vanwege de contacten met mensen en om de mensen te kunnen laten bewegen. Ik ga met een tevreden gevoel naar huis als ik kan zien dat de workout heeft gezorgd voor vrolijke rode gezichten.

Offcanvas

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.