Boek ons

Docenten

Maak kennis met de dansdocenten van Balance'th. Van klassiek ballet, tot moderne dans. Van peuterdans tot musicalschool.

 

Monique

 

Monique

Oprichtster en eigenaresse van Dans- en theaterschool Balance’th en Musicalschool Balance’th. Vanaf 12 jaar ben ik al professioneel met dansen bezig met de opleidingen Havo voor Muziek en Dans en Rotterdamse Dansacademie. (inmiddels Codarts). Daarna heb ik enkele jaren gedanst in de modern-jazz compagnie Djazzex.

Als bijverdienste ben ik op 18 jarige leeftijd begonnen met lesgeven. Na professioneel te hebben gedanst ben ik fulltime les gaan geven op verschillende locaties in Rotterdam en Schiedam en bij SSO in Oud-Beijerland. Nadat ik daar 13 jaar had lesgegeven ben ik, in goed overleg met SSO, gestart met Dans-theaterschool Balance’th op het Touwslagerspad. In 1998 begon ik daar met 110 leerlingen en binnen een paar jaar waren dit er al 300.

Nog altijd werk ik vol passie en haal erg veel energie uit mijn dansgroepen, Balance en de Balance girls en onze waanzinnige producties!
Laura

Laura

Hallo, mijn naam is Laura Bronscheer, eigenaresse van Dans- en theaterschool Balance’th en Musicalschool Balance’th. Sinds mijn twaalfde nam ik dansles bij Monique. Eerst alleen in jazzballet maar later ook in klassiek ballet en uiteindelijk ook bij de Balance groep.

Dansen werd meer dan een hobby nadat ik vanaf mijn 18de gevraagd werd om wat lessen over te nemen van Monique. Nadat ik op mijn 23ste mijn opleiding had afgerond werden dat vaste lessen en koos ik er ook voor om naast het lesgeven leidinggevende te worden op een kinderdagverblijf. Een iets andere tak van sport maar zeker handig toen ik in 2012 mede-eigenaar werd van Balance’th. Het aanleren van de danspassen en het overbrengen van het plezier van dans geeft mij zoveel voldoening dat ik nog steeds elke dag met veel plezier naar mijn ‘werk’ ga.
Richelle

 

Richelle

Als dochter ‘van’ ben ik opgegroeid in Balance’th. Ik was in de mogelijkheid om alle lessen te volgen die ik leuk vond en dat deed ik volop. Al snel mocht ik af en toe met de lessen helpen.

Na mijn middelbare school ben ik een evenementenopleiding gaan doen. Toch was dat niet helemaal wat ik wilde. Toen aan mij werd gevraagd om tijdelijk wat lessen over te nemen was de beslissing snel gemaakt en ben ik de opleiding kinderdans gaan volgen.

Nu geef ik al een aantal jaren les in jazz, streetdance en acro dans. Acro dans heb ik zelf ontwikkeld en bij Balance’th mocht ik hiermee starten. Ik ben begonnen met 1 uur in de week en inmiddels zijn dit er 7 en staat er een wedstijdgroep onder mijn leiding welke al een aantal keer in de prijzen is gevallen.
Mariette

 

Mariette

Hallo, mijn naam is Mariëtte Brand. Ik ben 46 jaar, moeder van Merijn, Hanna en Emiel. Ik werk al jaren als docent pedagogiek in het mbo. Sinds 2006 ben ik -met veel plezier- werkzaam bij Balance'th. Aanvankelijk verzorgende ik de lessen op dinsdag voor de peuters en kleuters maar sinds 2016 geef ik klassiek ballet aan de groep 6-8 jarigen op woensdagmiddag. Klassiek ballet is echt mijn passie (al sinds mijn 7e dans ik zelf-niet alleen klassiek, ook jazz en modern). Ik vind het erg leuk om met kinderen te werken; om ze te stimuleren in hun dans en ze daarbij steeds nieuwe dingen te leren.
Anouk

Anouk

Ik ben Anouk van der Pligt. Vanaf jonge leeftijd heb ik altijd een grote passie voor sport gehad. Na jaren wedstrijdzwemmen en de sportopleiding te hebben afgerond vond ik het tijd voor iets anders, paaldansen! Bij paaldansen gebruik je je hele lichaam. Je krijgt meer kracht en ook je lenigheid verbeterd in korte tijd. Het leuke aan paaldansen vind ik dat je bij deze sport je eigen ik kwijt kan in de tricks, uitdagingen, style en choreografie.
Michel

Michel

Mijn naam is Michel Hiwat. Ik ben 34 jaar en geef les op dansschool Balance'th.

Ik ben begonnen met dansen op 13 jarige leeftijd. Toen zag ik een paar jongens “popping” dansen en dat vond ik zo leuk om te zien dat ik zelf ben gaan oefenen. Dat deed ik altijd met volle overtuiging maar daarnaast deed ik voetbal op hoog niveau. Pas op mijn 22e ben ik ook echt wat gaan doen met dans. (Naast de battles en solos die ik wel vaak deed) Ik kwam terecht op een dansschool in Hellevoetsluis waar ik leraar werd van de hiphop en Poppinglessen. Zo ben ik verder gekomen in het dansen en na 4/5 jaar terecht gekomen bij Balance'th waar ik nu nog steeds met alle plezier les geef. Bij Balance'th geef ik Hiphop en Breakhop. Breakhop is een combinatie van hiphop en breakdance. Het team bestaat uit alleen jongens die super fanatiek zijn en ook zeker in voor een lolletje. Hiphop is aansluitend aan de breakhop. Dit is de leeftijdscategorie vanaf 12 jaar. Dit is een gemixte groep met zowel jongens als meisjes. In deze groep maken we verschillende choreografieën die we ook kunnen gebruiken voor als er zich een optreden of show voor doet.

Kom gezellig een keer langs en draai gezellig een proefles mee.
Inge

 

Inge

Ik ben Inge van de Weert. Als kind ging ik graag naar ballet, daarna werd dat Jazzballet. Ook sport ik veel. Ik volg ook graag Salsa-les omdat ik dansen nog steeds erg leuk vind.

Ik ben, nadat ik zelf Zumba lessen volgde, zodanig met het virus besmet dat ik zelf instructeur wilde worden. Zumba is mijn levensmotto geworden. Ik geef graag Zumba vanwege de contacten met mensen en om de mensen te kunnen laten bewegen. Ik ga met een tevreden gevoel naar huis als ik kan zien dat de workout heeft gezorgd voor vrolijke rode gezichten.
Naomi

 

Naomi

Hallo, mijn naam is Naomi den Breejen. Ik ben afgestudeerd als uitvoerend danser aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en kan me daarnaast ook vol trots ex-leerling van Balance’th noemen. Hier is de plek waar mijn grote passie voor dans is ontstaan. Het is daarom extra bijzonder weer op deze plek terug te zijn.

Modern/Contemporary is de stijl waarin ik me het meest op mijn plek voel. Ik vind het individu en de persoonlijkheid van elke danser heel belangrijk. We zijn allemaal anders en juist die vrijheid om jezelf te zijn in dans is waar ik heel gelukkig van word. Ik vind het interessant visuele beelden om te zetten in beweging en iets te kunnen zeggen met ons lichaam zonder onze stem te gebruiken. Naast dansen vind ik het heerlijk om te boksen, tekenen en harp te spelen.
Marielle

 

Marielle

Ik ben Mariëlle en werk met veel plezier als gastvrouw bij Balance'th. In 2018 hebben Laura en Monique mij gevraagd om te helpen bij de balie rondom alle werkzaamheden voor de grote Balance'th productie Wonderland. Door, mijn nu volwassen dochters, ben ik bij Balance'th terecht gekomen. Ze hebben beide kleuterdans gedaan en de oudste ook nog een aantal jaren streetdance. In die periode was het door een gesprek met Monique, dat ik het aandurfde om op mijn 36ste klassiek ballet voor volwassenen te gaan proberen, iets wat ik heel graag zou willen doen, maar waarvan ik dacht dat dat niet mogelijk zou zijn als rugpatiënt met mijn niet lenige lijf. Maar wat bleek, ik vond het fantastisch en doordat iedereen op zijn eigen niveau zeer goed wordt begeleid ben ik steeds beter geworden en mijn lijf veel sterker.

Mijn dochters zijn met dansen gestopt maar ik ben altijd met veel plezier door blijven gaan. Voor de productie van Ms Scrooge ben ik gaan helpen met het beschilderen van decor en rekwisieten, ondertussen heb ik al heel wat dingen voor Balance'th mogen maken. Op de mooie locatie aan de Oostdijk is het heel fijn om bij Balance'th te mogen werken. Ik vindt het heerlijk om er te zijn voor de leerlingen, de ouders, docenten en om Monique en Laura te kunnen ondersteunen met alle werkzaamheden in de school en bij de voorstellingen. Het is zo mooi om te zien dat Balance'th een plek heeft voor iedereen in zo veel verschillende dans en theatervormen om zich te kunnen ontplooien, plezier te maken, thuis te voelen en te groeien. Voor kinderen en volwassenen, van beginners tot hoog gevorderd en wedstrijdniveau. Ik hoop jullie en alle nieuwe mensen nog heel lang en vaak bij Balance'th te zien.
Lotje

Lotje

Hoi, mijn naam is Lotje Kruithof. Ik ben 39 jaar en moeder van twee jongens. Ik werk al jaren als docent wiskunde op de havo/vwo voor muziek en dans. Sinds kort ben ik werkzaam bij Balance'th. Ik geef de theaterlessen op de vrijdagavond. Al sinds mijn 6de speel ik toneel. Sinds die tijd is er eigenlijk nog nooit een jaar geweest dat ik geen toneel gespeeld heb. Naast dat ik zelf graag toneel speel, vind ik het ook super leuk om met kinderen te werken. Ik hoop in de theaterlessen hun creativiteit verder te ontwikkelen. Daarnaast moet het ook een heerlijke wekelijkse uitlaatklep zijn. Gewoon lekker gek doen en jezelf zijn! Dat is het mooiste wat er is!