Boek ons

Acro

Wat is Acro-dans?
Acrodans is een combinatie van turen , dansen en acrobatiek. De leeftijd in 1 groep is van 6 tot 16 jaar, dit omdat elkaar liften ook een onderdeel van deze les is. De samenwerking van deze groep is uniek, mede omdat ze elkaar helpen. Het is wel belangrijk dat je een soepele rug hebt, een” bruggetje” kunnen maken is een vereiste, de rest is aan te leren. De les bestaat uit een opwarming met veel kracht en lenigheidsoefeningen. Naast alle truckjes worden ook verschillende dansvormen beoefend, zoals streetdance en jazzdance.

Hoe komt Balance’th aan deze unieke vorm van dans en acrobatiek?
De docent Richelle Punselie gaf al les bij Balance’th toen ze werd gevraagd om te helpen meer sierlijkheid bij te brengen voor leerlingen die turnen. Deze vraag kwam van de turnvereniging. Na dit een tijd te hebben gedaan kwam het idee bij Richelle om Acro dans op te zetten. Ze vroeg of ze bij Balance’th, waar ze al les gaf, een uurtje op te starten om dit uit te proberen. Inmiddels is dat ene uurtje inmiddels uitgegroeid tot 6 uren per week. Daarbij heeft ze ook een dansgroep genaamd ACRO KIDS. Behalve optredens doen zij ook mee met wedstrijden en zijn in 2019 maar liefst Nederlands kampioen geworden. Wat dat ene uurtje allemaal niet kan opleveren!

In Balance’th hebben alles aangeschafd om deze les veilig te geven. Airstracks, springplank, speciale matten en een trampoline. Uiteraard is Richelle en wij van Balance’th heel trots dat deze unieke dansvorm zo belangrijk is geworden. Dus lijkt dit je wat, of vindt je turnen leuk maar je wil toch iets meer. Kom dan eens bij Balance’th kijken, wie weet kom je ook in de dansgroep en sta je te schitteren op het podium.

Acro dans wordt niet alleen in Oud-Beijerland gegeven, maar Balance’th heeft ook 2 dependances waar Richelle Acro dans geeft. Namelijk ook in Numansdorp en Piershil. Kom eens langs en laat je inspireren!