Boek ons

Streetdance

Streetdance bij Balance'th

Balance’th streetdance is er vanaf de leeftijd van 6 jaar. Ooit is Balance’th begonnen met 2 lesuren op de dinsdagavond maar inmiddels zijn er elke dag wel streetdance lessen. Streetdance lessen zijn heel populair geworden mede door programma’s op televisie zoals: So You Think You Can Dance? Wij zijn ook heel trots dat 2 van onze streetdance docenten daar in de top 10 zijn gekomen!

Wat is Balance’th street dance? Street dance is een verzamelnaam van dansvormen die niet zijn ontwikkeld in dansscholen maar op straat, in clubs en op de middelbare scholen. Tegenwoordig kan streetdance gezien worden als een onderdeel van de hiphop en funkdancestijlen, die al in de jaren 1980 ontstonden. Er zijn geen regels, alle bewegingen zijn goed. Het is een coole manier van dansen. Omdat street dance geen speciale techniek heeft zijn de bewegingen die gemaakt worden zijn al te moeilijk maar wel altijd stoer. Net als bij hiphop heeft streetdance ook zijn eigen stijl van kleding. Streetdancers dragen vaak wijde kleding ( ook wel  baggy clothes’ genoemd’). Dit is ruim en dansbare kleding. Streetdance is ontstaan begin jaren ’80 in New York.vooral in de achterbuureten werd er veel op straat gedanst. Vandaar de naam “street”dance. In Europa brak streetdance pas door in de jaren ’90. Deze stijl had invloed op de mode, videoclips en rappers. De ene na de andere film kwam uit met daarin veel aandacht door de streetdance-cultuur. Bij streetdance zijn de bewegingen vaak losjes en ook heel dynamisch. Er wordt meestal op snelle muziek gedanst ,waardoor het een flitsend effect heeft. Streetdance dans je vooral op hiphop en R&B muziek. Streetdance is ‘bouncen op muziek’.

Hoe is de les streetdance bij Balance’th? Omdat streetdance van de straat komt is er geen techniek voor nodig. De les begint met een opwarming om de spieren goed los te maken. Daarna ben je vooral bezig met dansen op lekkere opzwepende muziek.

Ben je aangestoken door deze informatie over streetdance bij  Balance’th. Wil je met veel plezier dansen, kom dan een gratis proefles doen bij ons!