Boek ons

theater header

Theater

Theaterlessen bij Balance'th

Theater is een belangrijk onderdeel bij Balance’th, we zijn niet voor niks een dans- en theaterschool. Al vanaf het begin van Balance’th hebben wij theaterlessen. Want zonder theater kunnen wij niet van die geweldige producties neerzetten! Inmiddels zijn wij aan de 17de productie bezig!

Wat houdt een Balance’th productie in?
Het is een gezinsvoorstelling en avondvullend. Er wordt een speciaal script geschreven waarbij toneel en dans worden gecombineerd. Zie het als een musical, alleen de zang wordt vervangen door dans. De theaterleerlingen studeren alle scenes in en de dansen worden in de danslessen aangeleerd. Omdat het een geheel moet worden, doen de acteurs ook vaak in de dansen mee, niet om mee te dansen, nou ja, heel soms wel,  maar wel als acteur.  Alles komt samen tijdens de doorloop en de generale, en dat is best heel spannend. Onze productie valt en staat met de theaterleerlingen! Elke leerling heeft een rol, van klein tot groot! De voorstellingen worden 12x uitgevo
erd en zijn het visitekaartje van Balance’th!

Wat is theater bij Balance’th?
Het allerbelangrijkste is dat je helemaal jezelf kan zijn. Bij theater is niks gek, trouwens , hoe gekker hoe beter. Hoe leuk is het om in de huid van een ander personage te kruipen! Toneel is een combinatie van beweging en spel. Het gebruik van je fantasie is belangrijk. Vooral kinderen hebben daar weinig moeite mee, maar hoe ouder, hoe lastiger.

Door middel van speloefeningen, concentratie oefeningen en opdrachten wordt dat steeds makkelijker. De oudere groepen doen ook monologen en dialogen. Vooral ‘over de vloer’ is bij de oudste groep heel populair. ( vaak gedaan bij de Lama’s)

Balance’th theaterlessen zijn er vanaf 7 jaar tot... Je bent nooit te oud voor theater. De lessen zijn op de vrijdagmiddag en avond, verdeelt in verschillend leeftijden. Om het jaar hebben we onze grote Balance’th dans en theater productie en het andere jaar hebben de theatergroepen hun eigen voorstelling.

Onze docent Lotje Kruithof is van alle markten thuis! Theater zit in haar bloed maar ook voor dans en zang draait ze haar hand niet om! Na een theaterles kom je altijd vrolijk thuis. De sfeer is ontspannen en je kunt je helemaal uitleven. Lijkt het je wat?  Kom een keertje kijken of doe een gratis proefles mee!

 

Doe een proefles!