Boek ons

Modern

Modern dans bij Balance’th

Moderne dans, ook wel Contempory dance, is er inmiddels ook voor 14 jaar en ouder bij Balance’th. Deze wordt gegeven door Naomi van Breejen. Ooit oud- leerling van Monique en begonnen toen Balance’th nog op de oude locatie bij het Touwslagerspad zat. Inmiddels is ze afgestudeerd al 
uitvoerende moderne danser aan ArtEZ hogeschool voor kunsten in Arnhem. Na een stage bij Balance’th is ze nu gestart met een moderne les op de vrijdagavond van 20.30 tot 21.30 uur. Het is een genre van dansprestaties dat zich in het midden van de twintigste eeuw ontwikkelde en sindsdien is uitgegroeid tot een van de grootste genres voor formeel opgeleide dansers over de hele wereld, met een bijzonder sterke populariteit in de VS en Europa. Het is ontstaan uit een mix van klassieke , moderne jazzstijlen. Ook wordt er soms gebruik gemaakt van improvisatie. Onvoorspelbare verandering in ritme, snelheid en richting worden vaak gebruikt en maken deze vorm interessant.

In de moderne dans bestaan er vele stijlen, veelal genoemd naar degene die deze vorm heeft ontwikkeld. De stijl die bij Balance’th wordt gegeven is de meest gangbare stijl, namelijk Europese moderne dans. De bewegingen zijn zowel snel, strak, langzaam, vloeiend, groot en klein. Ook de muziek is een belangrijk onderdeel van deze stijl.

Naomi geeft met veel passie deze les. Ze heeft inmiddels ook een choreografie gemaakt voor een van de dansgroepen van Balance’th. Ook in haar lessen maakt ze korte choreografieën. Moderne dans is in de Hoeksche Waard nog niet zo bekent, maar het is zeker de moeite waard om bij Balance’th
eens te komen kijken of mee te doen met deze mooie vorm van dans. Het is niet zo strak als Klassieke dans en gaat meer naar de losse stijl van Jazz dans. Je krijgt er een sterk lichaam van, maar je kan je hoofd er heerlijk leeg bij maken!

Balance’th wil deze dansstijl meer onder de aandacht brengen! Kom Wil je kennis maken met dans Modern ? Meld je aan voor een gratis proefles!