Boek ons

Paaldansen

Paaldansen bij Balance'th

Balance’th heeft al een aantal jaren paaldansen. In onze studio staan inmiddels 4 palen en de 5 de komt eraan. Ooit begonnen met 1 avond, inmiddels hebben we 2 avonden, namelijk op de dinsdag avond en op de donderdag avond.
Wat houdt paaldansen bij Balance’th in?

Wat is Paaldansen?
Paaldansen is een dansvorm waarbij verschillende danstechnieken uitgevoerd worden rond en in een verticale paal. Er zijn verschillende niveaus in deze sport die zowel op een vaste als op een draaiende paal kunnen worden beoefend. Het paaldansen werd bekend in de jaren tachtig toen de danspaal voor het eerst verscheen in Canadese stripclubs. De oorsprong van de sensuele acrobatiek aan de danspaal gaat echter verder terug op showelementen uit het Chinese circus.

 

Wat houdt Paaldansen bij Balance'th in?
Paaldansen wordt vaak gekoppeld aan sexy en verleidelijk, maar het is wel degelijk ook een sport, een waarbij kracht , lenigheid en uithoudingsvermogen worden getraind. Onze paaldanslessen worden gegeven door Anouk van der Pligt. Als oud professioneel zwemster is ze overgestapt op paaldansen. Haar achtergrond is de sportacademie dus geen gebrek aan uithoudingsvermogen en kracht. Anouk start haar paaldansles met een goede warming-up. Waarbij kracht en lenigheid het belangrijkste is. Na de warming-up gaat het echte werk beginnen, alle truckjes in de paal. Omdat je alleen in de paal gaat maakt het ook niet uit wat je niveau is, iedere leerling heeft zijn eigen schema en je helpt elkaar! We spreken hier dus ook over paal fitness. Uiteindelijk moeten deze oefeningen er, net als bij het algemeen paaldansen, sierlijk en vloeiend uitzien. Hierbij is het belangrijk dat je een goede spierbeheersing hebt. Ook werk je door middel van paalfitness aan je conditie, lenigheid en kracht. Omdat je in de paal moet blijven hangen, dit heet kleven, draag je ook weinig kleding. Een kort broekje en een kort topje zorgt ervoor dat je meer kleefkracht hebt. Tevens hebben we zowel een vaste paal als een spinning ( draaiende) paal. Dit maakt het allemaal extra uitdagend. Vandaag de dag wordt paaldansen volledig alles sport, dans geaccepteerd. Ben je nieuwsgierig geworden? Zou je graag bij Balance’th een gratis proefles paaldans willen volgen? Je bent van harte welkom!