Boek ons

Breakhop

Breakhop voor jongens bij Balance'th

Ook jongens zijn welkom bij Balance’th! En wij hebben een speciaal uur waar alleen jongens welkom zijn! Dit is breakhop, een combinatie van hiphop en breakdance. Het is een stoere en leuke les. Wat is hiphop? Hiphop dance is een streetdance stijl wat gedanst wordt op hiphop muziek. Hiphop dance is een onderdeel van de hiphop cultuur, waaronder stijlen als Breakdance, Locking en Popping. Deze dansstijl is ontstaan in de jaren zeventig en werd populair door dansgroepen in Amerika, in New York, en dan voornamelijk in de arme wijk The Bronx.


Wat is breakdance? Breakdance is een lichaamstaal van het hiphoppen, daarbij is het een mix van grond-, vechtsport-, acrobatische en dansbewegingen. Ook breakdance komt uit Amerika. Aanhangers waren vooral jongeren uit de getto’s die weinig kans hadden in de maatschappij. Wat heel belangrijk is bij breakdance zijn de battles. Hierin dansen twee of meerdere b-boys of g-boys tegen elkaar om te bewijzen wie het beste is. Je wordt er erg sterk van en ook een stuk leniger. Bij Balance’th hebben we een combinatie gemaakt van deze 2 stijlen.

De docent die deze les geeft is Michel Hiwat. Hij is een echte ‘straat ‘danser. Hij heeft de basis geleerd op de straat, en is zich daarna in deze stijl gaan specialiseren. Ook geeft hij hiphop bij Balance’th. Het dansen zit in zijn bloed en hij vindt het nog steeds leuk om zichzelf uit te dagen door op te treden. Onze breakhop leerlingen zijn vanaf 7 jaar. Het is een leuke, stoere groep jongens die elke week weer uitkijken naar hun les. Michel maakt er altijd een feestje van. De les is op de maandagavond van 18.00 tot 19.00 uur. Lijkt het je leuk om een keer mee te doen, of wil je liever eerst komen kijken? Een proefles is altijd gratis en je bent van harte welkom!