Boek ons

Jazz Dance

Jazz Dance bij Balance'th

Balance”th heeft jazz dance vanaf de leeftijd van 5 jaar tot volwassenen. Deze vorm van dansen was heel populair in de jaren 90 en 2000. Daarna werd het ingehaald door streetdance. Inmiddels is deze vorm van dansen weer heel populair. Dat is ook de reden dat Balance’th hier weer zoveel lessen van kan geven.

Wat is Balance’th jazz dance? Jazzdance is een Amerikaanse dansstijl die opkwam aan het begin van de vorige eeuw. Tot de jaren 60 werd jazz dance alleen op jazz muziek  uitgevoerd. Jazzdans ofwel jazzballet is een vrije manier van dansen die qua structuur lijkt op klassiek ballet maar is gebaseerd op populaire muziek, denk aan top 40 muziek, maar ook rock en hiphop. De bewegingen en muziek zijn jazzy – veel losser dan klassiek ballet. Het is een energieke en vrije manier van dansen. Jazz dance is een techniek, er zit een duidelijke opbouw in waarin kracht, souplesse en klassieke elementen worden gecombineerd. Ook worden er veel isolatie technieken gebruikt van hoofd, schouder, bovenlichaam en heupen. Coördinatie is erg belangrijk bij jazz dance.

Hoe is de lesopbouw van Balance’th jazz dance : De les begint met een opwarming en techniek oefeningen in het midden. Daarna worden er dansoefeningen gedaan over het midden. Het laatste deel van de les wordt gebruikt om een dans combinatie te doen. Dat is meestal het leukste deel van de les, niks is leuker dan het geleerde in een dans tot leven te brengen!

Onze jazz dance groepen doen ook mee met de voorstellingen. Het is altijd een uitdaging om een hele choreografie in te studeren en uit te voeren. De jazzlessen worden gegeven door de Balance’th docenten : Laura Bronscheer en Richelle Punselie.

Wil je deze vorm van dans eens uitproberen? Kom dan langs voor een gratis proefles en ervaar hoe leuk het is om te dansen en op populaire muziek. Het geeft je energie en je gaat met een goed gevoel weer naar huis, uitkijkend naar je volgende les! Meld je hier aan!