Boek ons

Klassiek Ballet 

Klassiek Ballet  bij Balance´th

De Klassieke danstechniek is de basis van iedere dansvorm. In deze les staat het aanleren van deze techniek dan ook centraal. Klassiek ballet is sierlijk en krachtig. Belangrijke elementen in de lessen zijn een goede houding, coördinatie, kracht en lenigheid. Leerlingen die verder willen in dans in het goed om klassiek ballet (erbij) te doen. Klassiek ballet is de specialisatie van Balance'th.

Klassiek ballet is de oudste vorm van alle dansvormen. De Franse koning Lodewijk de veertiende was een groot liefhebber van ballet en stimuleerde de ontwikkeling van de dansstijl. Met zijn feesten bracht hij klassiek ballet steeds meer onder de aandacht. In 1661 stichtte Lodewijk de eerste balletacademie ter wereld, de ‘Academie Royale de la Danse’.

De les begint met een warming up aan de barre, gevolgd door oefeningen in de zaal en dynamische oefeningen op de diagonaal. Ook grondspieroefeningen komen aan bod zoals buikspieroefeningen en stretchen. Daarnaast zal er ook hard gewerkt worden aan de voorstellingsdans. Met regelmaat geeft dans- en theaterschool Balance'th een voorstelling in Hoeksche waard voor alle leerlingen. Daarbij komen op maat gemaakte kostuums die zijn ontworpen door onze eigen Balance'th costumière. 

Dansschool Balance´th geeft balletles voor volwassenen, kinderen en jeugd. De lesinhoud en intensiteit van de les worden aangepast aan het leeftijdsniveau van de dansers. In overleg met de docent kunnen de leerlingen vanaf 12 jaar op spitzen leren dansen. Lees hier meer op Spitzenles bij Balance'th. 

Wie geeft er klassiek balletles bij Balance'th? Monique van Biesheuvel, één van de eigenaren van Balance'th, geeft klassiek balletles op maandagavond van 19:00 tot 20:00 uur en donderdagavond van 20:00 tot 21:00 uur in Oud-Beijerland.  
 
Kom jij klassiek ballet meedoen in Oud-Beijerland? Meld je hier aan voor een gratis proefles.