Boek ons

Dans

Acro
Acro dans is een combinatie tussen acrobatiek en dans. De leeftijd in 1 groep is van 6 tot 16 jaar, dit omdat elkaar liften ook een onderdeel van deze les is. De samenwerking in deze groep is uniek, mede omdat ze elkaar helpen. Het is wel belangrijk dat je een soepele rug hebt, een bruggetje kunnen maken is een vereiste, de rest is aan te leren. De les bestaat uit een opwarming met veel kracht en lenigheidsoefeningen. Naast alle truckjes worden ook verschillende dansvormen beoefend. Balance'th is uniek met deze dansvorm!

Jazz-modern
In deze les komen de stijlen jazz en modern samen. Iedere les besteden we aandacht aan de basispassen en starten we met een aantal oefeningen over het midden en uit de hoek. We sluiten de les af met een choreografie waarbij zowel jazz als modern aan bod komen. Jazzdance is een vrije manier van dansen, die qua structuur lijkt op klassiek ballet, maar is gebaseerd op populaire muziek. De muziek en bewegingen zijn jazzy, losser dan klassiek ballet maar maakt wel gebruik van isolatie. De bewegingen van de moderne dans staan in het teken van de afwisseling tussen spanning en ontspanning.

Klassiek ballet
Deze dansvorm is de basis van alle andere dansvormen. Het is sierlijk en krachtig. Je krijgt er een mooie houding van en een sterk en lenig lichaam. Op hoog niveau is deze dansvorm net als alle andere dansvormen topsport. Klassiek ballet wordt ook we academische dans genoemd. Zelfs na jaren blijft klassiek ballet een uitdaging.

Peuter- en kleuterdans
We dansen en beleven een fantasievol verhaal, dat is afgestemd op de belevingswereld van deze leeftijd. Er wordt gedanst op diverse muziekstijlen, denk aan musical-, klassieke-, film- en top 40 muziek. Er wordt soms gebruik gemaakt van attributen zoals muziekinstrumenten.

Burlesque
Burlesque is een showstijl waarbij alles draait om de kunst van het verleiden. Vaak dansen we op hakken en maken we gebruik van attributen zoals hoeden, stoelen of stokken.

Showdance
Na een pittige opwarming werken we aan een choreografie waarbij expressie en strakheid voorop staan. Soms wordt er gebruik gemaakt van attributen. We dansen danspassen van nu op muziek van nu. Bewegingen uit vele dansstromingen komen aan bod zoals hiphop, streetdance, jazz en burlesque. Dit alles met grote bewegingen en een enorme uitstraling.

Spitzenles
Wanneer je 12 jaar bent en de basis van klassiek ballet onder de knie hebt mag je op spitzen. Met spitzen kan je op je tenen staan op speciale dansschoenen. In deze les leer je alles wat belangrijk is om hier goed op te dansen. Ook maken we korte choreografieën. Omdat op spitzen dansen niet makkelijk is kom je met deze les eerder bij je doel: zweven over het podium. Deze les is eens in de maand.